
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 1/2 kg hovězí přední
- 1 menší slepice
- 1/2 kg uzeného masa
- klobása
- 2 ks mrkve
- 2 ks petržele
- cibule
- 1/2 paličky česneku
- protlak
- fazole ( namočená hrst)
- hrst krup
- 1/2 hlávky zelí
- 1/2 hlávky kapusty
Postup přípravy receptu
-
Z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření)
-
V jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek
-
Zalijeme vývarem. Přidáme fazole, protlak a kroupy a vaříme téměř do měkka.
-
Přidáme nakrájené zelí, kapustu a uzené maso.
-
Povaříme a přidáme nakrájené hovězí, slepičí maso a klobásu.
-
Dle chuti přisolíme
Poznámka od kuchařky
Polévka má být dost hustá, nejvíce času zabere uvaření masa do měkka, jinak zbytek je rychlý a nenáročný.
Je výborná a hodně sytá.
Kuchařka: hemriettas