Egyptské brambory v pomalém hrnci

46
- reklama -

Suroviny
6 porcí

800 g drůbeží sekané (mražené)
2 cibule
3 stroužky česneku
asi 20 syrových brambor
500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat)
koření čubrica (viz poznámka)
sůl
sýr
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme brambory. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme čubricou.

  3. Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hod na high (II. stupeň).

    Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se receptem z Praktické kuchařky.

Dělala jsem v PH poprvé, jinak několikrát normálně v troubě. Možná by pro příště šlo rovnou zamíchat protlak s moukou.

Koření čubrica dostanete ve větších supermarketech nebo třeba zde http://www.koreni.cz/detail.php?pid=208