- reklama -
Suroviny
4 skleničky
- 1000 g černého rybízu
- extra želírovací cukr 2:1
- trochu kyseliny citrónové
- 4 malé sklenice např. od dětské výživy
Postup přípravy receptu
-
Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min vypálíme, víčka vyvaříme
-
Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat.
-
Navážíme 1000 g. Poté v hrnci rozmixujeme, na každém záleží, jak moc. Já nechávám vždy pár kousků „přiznaných“.
-
Dáme vařit s želírovacím cukrem a kys. citronovou, přivedeme k varu. Stále sbíráme pěnu.
-
Poté, když je poznat, že hmota je mírně tvrdší, odstavíme a hned naléváme. Poté otočíme sklenice dnem vzhůru, tak poznáme, jestli vše chytly.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: ajka007