
- reklama -
Suroviny
4 sklenice
- 200 g rybíz
- 200 g maliny
- 200 g ostružiny
- 200 g borůvky
- 200 g jahody (nebo podobná kombinace jiného ovoce, celkem 1 kg)
- šťávu z 1 citronu
- 1 sáček Želírfixu 2:1
- 500 g krystalového cukru
- lžíce Brandy nebo jinou náhražku
Postup přípravy receptu
-
Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.
-
Ovoce v kastrolu zakapeme citronem a rozmačkáme, přidáme želírfix rozmíchaný se dvěma lžícemi cukru a dobře promícháme.
-
Směs uvedeme do varu (nejlépe ve větším nerezovém hrnci se silným dnem) a přidáme zbytek ovoce a cukr, povaříme 4 – 5 minut, při vaření občas sundáme pěnu z povrchu.
-
Přimícháme lžíci brandy, směsí naplníme do skleniček, zavíčkujeme, zasterilujeme nebo otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Kuchařka: Kattes