
- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor
- 100 g hladké mouky
- sůl
- anglická slanina
- omastek
- cibulka
- podmáslí, kyška
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě běžným způsobem (vody dáme tak akorát , aby byly brambory zakryté) . Když jsou brambory už měkké, vodu z nich nesléváme! Rozmačkáme (rozšťoucháme ) je ve vodě na hladkou kaši, přidáme mouku, zamícháme a necháme zakryté pokličkou cca 15-20 minut, aby se mouka spařila . Na pánvi zatím na oleji osmahneme cibulku a slaninu .
-
Z bramborového těsta tvoříme kuličky (ruce potřeme olejem) nebo pomocí dvou lžiček tvoříme noky. Kuličky nebo noky dáváme do mísy a přelijeme omastkem .
Podáváme posypané slaninou a cibulkou .
K tomuto pokrmu se podává podmáslí nebo kyška popř. acidofilní mléko 🙂
Kuchařka: IvettaG