
- reklama -
Suroviny
- dýně Hokkaidó
- celer (v poměru 1:1)
- vejce na tvrdo
- pórek
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- ořechový olej
Postup přípravy receptu
-
Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala „al dente“.
-
Celer nakrájíme na hranolky či kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou papriku.
-
Polijeme olejem nebo rozpuštěným máslem a upečeme v troubě cca 30 minut do hněda.
-
Hotovou dýni si nakrájíme na kostky, nasekáme pórek a kyselé okurky a vše smícháme s uvařenými nastrouhanými vajíčky.
-
Celer se mezitím dopekl, nakrájíme ho tedy stejně jako dýni a přimícháme k ostatním surovinám.
-
Polijeme ořechovým olejem a důkladně promícháme. Ochutnáme a můžeme dosolit, dopepřit či dokyselit.
-
Poté salát necháme vychladnout v lednici alespoň pár hodin – chutě se rozleží a bude ještě lepší.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Tanicka









