Dýňový salát s pečeným celerem

67
- reklama -

Suroviny

dýně Hokkaidó
celer (v poměru 1:1)
vejce na tvrdo
pórek
kyselé okurky
sůl
pepř
mletá paprika
ořechový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala „al dente“.

  2. Celer nakrájíme na hranolky či kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou papriku.

  3. Polijeme olejem nebo rozpuštěným máslem a upečeme v troubě cca 30 minut do hněda.

  4. Hotovou dýni si nakrájíme na kostky, nasekáme pórek a kyselé okurky a vše smícháme s uvařenými nastrouhanými vajíčky.

  5. Celer se mezitím dopekl, nakrájíme ho tedy stejně jako dýni a přimícháme k ostatním surovinám.

  6. Polijeme ořechovým olejem a důkladně promícháme. Ochutnáme a můžeme dosolit, dopepřit či dokyselit.

  7. Poté salát necháme vychladnout v lednici alespoň pár hodin – chutě se rozleží a bude ještě lepší.