Dýňový páj

46
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
200 g hladké mouky
1 kypřící prášek
80 g cukru krystal
špetka soli
100 g másla
1 žloutek
3 lžíce mléka
Náplň:
1 menší dýně
2 vejce
230 g hnědého cukru
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžíce skořice
1 plechovka kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, kypřícího prášku, cukru, soli, změklého másla, žloutku a mléka vypracujeme hladké těsto. Prsty ho natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Dýni rozkrojíme na menší části, vydlabeme střed a pečeme v troubě při 200°C asi 30 minut. Necháme vychladnout, odstraníme slupku a dužinu rozmixujeme.

  3. Přidáme cukr, vejce, hladkou mouku, skořici, kondenzované mléko a vše pěkně prošleháme. Nalijeme na vychlazený korpus a pečeme na 180°C asi 45 minut. Hotový koláč necháme zcela vychladnout a až potom krájíme.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z Pošli recept speciál, koláč je vynikající.