
Suroviny
- 1 malá dýně hokkaido
- 80 g cukru krupice
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 balíček sušeného droždí
- 40 g másla
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, přepůlíme a vydlabeme.
-
Poté nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce se dvěma lžícemi vody zhruba 20 minut.
-
Po uvaření dýni slejeme- pokud je v ní voda a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Necháme trochu vystydnout.
-
Do pekárny dáme dýni, vejce, máslo, mouku, sůl, droždí a cukr. Zapneme program těsto.
-
Po nakynutí těsto ještě zapneme na 2 minutky na program, který hned míchá.
-
Vyndáme a vypracujeme z něj chléb.
-
Dáme na plech s pečícím papírem ještě na 10 minut k teplu vykynout.
-
Bochníček potřeme vodou a nařízneme.
-
Dáme péct do předehřáté touby na horkovzduch 170°C. Pečeme zhruba 35 minut.
Poznámka od kuchařky
První chléb, který se mi opravdu napoprvé povedl a je vysoký, lehký a nadýchaný. Díky dýni má nádhernou oranžovou barvu a je sladší, asi jako vánočka.









