Dýňový chléb se sýrem

60
- reklama -

Suroviny

½ kg vyzrálé dýně (nejlépe Hokkaido), nebo lze i z cukety (také bez jaderníku)
250 g polohrubé mouky
2 velké vařené brambory (nebo 2 polévkové lžíce „Bramborové knedlíky v prášku“)
5 dkg strouhaného sýra Ementál
2 sáčky (26 g) prášku do pečiva
1 čajovou lžičku soli
1 polévkovou lžíci suché smetany
1 polévkovou lžíci sezamových i jiných semínek
1 polévkovou lžíci sušených bylinek (bazalka apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sezamovými semínky, sušenými bylinkami a strouhaným sýrem a vmícháme najemno nastrouhanou syrovou dýni (vydlabanou a oloupanou) a vařené strouhané brambory.


    Zobrazit celý recept

  2. Podle potřeby přidáme trochu studené vody (cca 1 polévkovou lžíci) tak, aby těsto bylo vláčné (ne příliš tuhé). Důkladně promícháme a dáme do formy (pekáčku) vytřeného trochou olivového oleje a poprášeného moukou.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Dobrý a zajímavý chlebík, jenom už nevím, kde jsem k tomuhle receptu přišla.

Z cukety jsem nikdy nevyzkoušela, ale v původním receptu je to uvedeno.