Dýňovo pórková polévka

66
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

1 střední dýně Hokkaido (1 kg)
1 cibule
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce másla (oleje)
1,5 l vody popř. vývaru
1 střední pórek
2 snítky libečku
sůl
pepř
majoránka
2 – 3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme mouku a mícháme, jakmile začne jíška zlátnout zalijeme ji vodou popřípadě vývarem a za občasného míchání přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si rozkrojíme dýni, zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Dýni vložíme do vývaru, přidáme sůl, pepř, majoránku, libeček, prolisovaný česnek, pokrájený pórek a necháme 15-20 minut povařit.

  3. Poté polévku rozmixujeme a můžeme podávat. Do polévky jsou vhodné chlebové krutony.