- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 1 střední dýně Hokkaido (1 kg)
- 1 cibule
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce másla (oleje)
- 1,5 l vody popř. vývaru
- 1 střední pórek
- 2 snítky libečku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 – 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme mouku a mícháme, jakmile začne jíška zlátnout zalijeme ji vodou popřípadě vývarem a za občasného míchání přivedeme k varu.
-
Mezitím si rozkrojíme dýni, zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Dýni vložíme do vývaru, přidáme sůl, pepř, majoránku, libeček, prolisovaný česnek, pokrájený pórek a necháme 15-20 minut povařit.
-
Poté polévku rozmixujeme a můžeme podávat. Do polévky jsou vhodné chlebové krutony.
Kuchařka: cardanka