- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- 1 střední dýně Hokaido
- 3-4 větší mrkve
- 2 větší cibule
- 1 l vývaru (já měla kuřecí, ale klidně zeleninový)
- 4 lžíce medu
- 1 smetana na vaření
- zakysaná smetana (není nutná, ale chutná s ní lépe)
- olej
- sůl
- pepř
- voda
Postup přípravy receptu
-
Dýní zbavíme semen, nakrájíme na kousky, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a vše dáme společně na plech. Podlijeme medem a dáme na 40 minut do trouby na 170°C.
-
Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme na oleji, přidáme dýni s mrkví, dusíme do měkka, podléváme vodou dle potřeby.
-
Vše rozmixujeme, přidáme vývar, smetanu na vaření, dochutíme solí, pepřem a povaříme.
Na talíři přidáme trochu zakysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Kuchařka: MisaP3