Dýňovo-mrkvová polévka

84
- reklama -

Suroviny
8-10 porcí

1 střední dýně Hokaido
3-4 větší mrkve
2 větší cibule
1 l vývaru (já měla kuřecí, ale klidně zeleninový)
4 lžíce medu
1 smetana na vaření
zakysaná smetana (není nutná, ale chutná s ní lépe)
olej
sůl
pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dýní zbavíme semen, nakrájíme na kousky, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a vše dáme společně na plech. Podlijeme medem a dáme na 40 minut do trouby na 170°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme na oleji, přidáme dýni s mrkví, dusíme do měkka, podléváme vodou dle potřeby.

  3. Vše rozmixujeme, přidáme vývar, smetanu na vaření, dochutíme solí, pepřem a povaříme.
    Na talíři přidáme trochu zakysané smetany.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.