Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

68
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

3 malé zelené cukety (cca 10 cm)
1/2 dýně Hokaido
1 cm plátek másla
125 g brynzy
250 ml 33% smetany
špetka soli
hrubě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky.

  2. Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme restovat cca 7-10 minut, podle velikosti kostek.

  3. Po orestování vložíme k dýni cuketu a tu už podusíme cca 5 minut, aby byla „na skus“.

  4. Až je zelenina orestovaná dle našich představ, přemístíme veškerý obsah pánve bokem na talíř nebo misku a do pánve rozdrobíme kostku brynzy, podlejeme smetanou a čekáme, až se brynza rozpustí a omáčka má jemnou konzistenci.

  5. Před koncem vaření vložíme zeleninu zpět a minutku společně prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Já jsem tuto směs měla jako přílohu k pečenému uzenému masu, ale dovedu si to představit i s opečeným toustem.

Opatrně se solí, brynza už je slaná dost 😉