
- reklama -
Suroviny
- 1/2 dýně hokaido
- 400 g sterilované cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- špetka římského kmínu
- špetka tymiánu (nebo větvička čerstvého)
- 1 lžička zázvoru (čerstvého nebo sušeného)
- 1 lžička sušeného česneku (nebo rozmačkaný stroužek)
- sůl
- pepř
- asi 1 litr zeleninového vývaru
- K podávání:
- dýňový olej
- slunečnicová nebo dýňová semínka
- zakysaná smetana (není nutná)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou pokrájenou dýni, koření, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
-
Cizrnu slijeme do cedníku, polovinu přidáme k uvařené dýni. Vše ponorným mixerem v hrnci rozmixujeme a vmícháme zbytek cizrny.
-
Dochutíme, na talíři posypeme opraženými semínky a polijeme trochou dýňového oleje.
Kuchařka: hosta