Dýňovo – česnekový krém s klobásou

36
- reklama -

Suroviny

400 g dýně – oranžová dýně na pečení. v očištěném stavu
2 brambory
1 mrkev
sůl
pepř
majoránka
1/2 hlávky česneku
voda
1,5 l vývar – kostka
uzená klobása

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu, zemiaky a mrkvu pokrájame na kocky a dáme do vody variť.


    Zobrazit celý recept

  2. Keď sú mäkké, tyčový mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, osolíme, okoreníme korením a majoránkou, necháme prejsť varom, pretlačíme cesnak a vypneme.

  3. Na troche oleja opečieme tenké kolieska klobásy, v hriankovači pripravíme hrianky – topinky.

  4. Servírujeme s opečenou klobásou a hriankami.

  5. Zjemniť polievku môžeme pridaním sladkej smotany.