- reklama -
Suroviny
- 400 g dýně – oranžová dýně na pečení. v očištěném stavu
- 2 brambory
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1/2 hlávky česneku
- voda
- 1,5 l vývar – kostka
- uzená klobása
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu, zemiaky a mrkvu pokrájame na kocky a dáme do vody variť.
-
Keď sú mäkké, tyčový mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, osolíme, okoreníme korením a majoránkou, necháme prejsť varom, pretlačíme cesnak a vypneme.
-
Na troche oleja opečieme tenké kolieska klobásy, v hriankovači pripravíme hrianky – topinky.
-
Servírujeme s opečenou klobásou a hriankami.
-
Zjemniť polievku môžeme pridaním sladkej smotany.
Kuchař: magdalenka