Dýňovo bramborové kari s červenou čočkou

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

hrst syrových očistěných brambor nakrájených na kostičky
hrst na kostky nakrájené máslové dýně (ev. Hokkaido)
malá miska červené čočky
2 šalotky
3 vrchovaté PL kvalitních rajčat z plechovky
olej
1 PL garam masala
1/2 PL sumachu
4 tobolky kardamomu
4 kari lístky
feferonka dle chuti
sůl, pepř
citron – kůra a šťáva
rýže a ochucený jogurt (lístky máty a citronem) k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme do skoro měkka a odložíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi se silným dnem na troše oleje proženeme najemno nakrájené šalotky, přidáme koření (kardamom a kari lístky nadrtíme v hmoždíři), necháme rozvonět, vložíme kostičky brambor, rajčata, promícháme a zalijeme vařící vodou cca do poloviny, osolíme, přiklopíme. Až budou brambory poloměkké, přidáme kostičky dýně.

  3. Dodusíme doměkka, dochutíme strouhnutím citronové kůry a trochou citronové šťávy. Vmícháme čočku a necháme chvíli prolnout chutě.

  4. Podáváme s trochou rýže a ochuceným jogurtem.

Poznámka od kuchařky

Můj recept z Labužníka včetně fotografie.