- reklama -
Suroviny
2 porce
- hrst syrových očistěných brambor nakrájených na kostičky
- hrst na kostky nakrájené máslové dýně (ev. Hokkaido)
- malá miska červené čočky
- 2 šalotky
- 3 vrchovaté PL kvalitních rajčat z plechovky
- olej
- 1 PL garam masala
- 1/2 PL sumachu
- 4 tobolky kardamomu
- 4 kari lístky
- feferonka dle chuti
- sůl, pepř
- citron – kůra a šťáva
- rýže a ochucený jogurt (lístky máty a citronem) k podávání
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme do skoro měkka a odložíme.
-
V pánvi se silným dnem na troše oleje proženeme najemno nakrájené šalotky, přidáme koření (kardamom a kari lístky nadrtíme v hmoždíři), necháme rozvonět, vložíme kostičky brambor, rajčata, promícháme a zalijeme vařící vodou cca do poloviny, osolíme, přiklopíme. Až budou brambory poloměkké, přidáme kostičky dýně.
-
Dodusíme doměkka, dochutíme strouhnutím citronové kůry a trochou citronové šťávy. Vmícháme čočku a necháme chvíli prolnout chutě.
-
Podáváme s trochou rýže a ochuceným jogurtem.
Poznámka od kuchařky
Můj recept z Labužníka včetně fotografie.
Kuchařka: Eja57