Dýňové rizoto s thajským nádechem

54
- reklama -

Suroviny

1 cibule
olej
červená kari pasta (množství dle chuti)
1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
2-3 hrnky zeleninového vývaru (přinejhorším z kostky)
150 ml kokosového mléka
400 g dýně Hokkaidó (očištěné a na kostičky nakrájené)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit.

  3. Poté přisypeme rýži (nepromýváme, aby si ponechala co nejvíc škrobu) a krátce ji orestujeme.

  4. Přilijeme třetinu hrnku vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. To zopakujeme ještě dvakrát.

  5. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni, celý hrnek vývaru a kokosové mléko, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme, až se tekutina vypaří.

  6. Je-li rýže ještě tvrdá, přilijeme podle potřeby další vývar.

  7. Vaříme, až je rizoto krémové, dýně měkká a rýže měkká, ale nerozvařená.

  8. Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, bazalkou nebo petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.