
Suroviny
- 1 cibule
- olej
- červená kari pasta (množství dle chuti)
- 1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
- 2-3 hrnky zeleninového vývaru (přinejhorším z kostky)
- 150 ml kokosového mléka
- 400 g dýně Hokkaidó (očištěné a na kostičky nakrájené)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
-
Přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit.
-
Poté přisypeme rýži (nepromýváme, aby si ponechala co nejvíc škrobu) a krátce ji orestujeme.
-
Přilijeme třetinu hrnku vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. To zopakujeme ještě dvakrát.
-
Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni, celý hrnek vývaru a kokosové mléko, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme, až se tekutina vypaří.
-
Je-li rýže ještě tvrdá, přilijeme podle potřeby další vývar.
-
Vaříme, až je rizoto krémové, dýně měkká a rýže měkká, ale nerozvařená.
-
Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, bazalkou nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.