
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 500 g kuřecího masa bez kůže
- 600 g dýně
- 160 g arborio rýže
- 100 g nízkotučného taveného sýra
- vývar
- hrst jarní cibulky
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.
-
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.
-
Rýži podlijeme vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
Když je rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná konzistence by měla být krémová.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax









