Dýňové rizoto s kuřecím masem

322
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 cibule
30 g másla
1 lžíce oleje
cca 400 g kuřecích stehen (vykoštěných a nakrájených na kostky)
100 g dýně (očištěné a nakrájené nebo nastrouhané)
320 g rýže na risotto
cca 1/2 l kuřecího vývaru (i z kostky)
sůl
kari
muškátový oříšek
2 mrkve (na malé kostičky)
trochu mraženého hrášku
vegeta
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno orestujeme na másle do sklovata a přidáme dýni. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, nebo propasírujeme na pyré.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím na lžíci oleje orestujeme kuřecí maso.

  3. To přidáme do hotového dýňového základu, přisypeme rýži, mrkev i hrášek, zalijeme vývarem a necháme pomalu dusit. Kontrolujeme, aby byla rýže al dente a nerozvařila se. Při hlídání už můžeme dochutit vegetou, nebo solí, muškátovým oříškem a kari.

  4. Když je hotovo, můžeme přidat sušenou petrželku či jiné bylinky a necháme bokem dojít cca 5 minut.
    Podáváme a sypeme parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Inspirováno tímto receptem a poupraveno „k obrazu svému“ … 🙂

http://www.labuznik.cz/recept/risotto-s-dyni/