- reklama -
Suroviny
1 porce
- 60 g rýže
- 250 ml vývaru
- 150 g dýně
- 60 g mozzarelly light
- 30 g cibule
- 3 ml libovolného zdravého oleje
- himalájská sůl
- pepř
- Nutriční hodnoty – 1 porce :
- energetická hodnota – 504 kcal
- bílkoviny – 25 g
- sacharidy – 73 g
- tuky – 11 g
- vláknina – 5,5 g
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně odložíme stranou, zbytek rozmixujeme.
-
Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu.
-
Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu nastrouháme a vmícháme do rizota.
Poznámka od kuchařky
Tento, ale i mnohé další recepty naleznete na stránkách http://www.ragefitness.cz
Kuchař: RageFitness.cz