Dýňové mlsání

44
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

600 ml ananasové šťávy
1 menší dýně Hokkaido (do 1kg)
2 ananasové pudinky
2 zarovnané lžíce moučkového cukru
šťávu z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar.

  2. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a dýni nakrájíme na větší kousky.

  3. Dáme do hlubšího hrnce, zalijeme 400ml ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme cca 20 minut. Měkkou dýni ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré.

  4. Ve zbývajících 200 ml ananasové šťávy rozmícháme pudingy s cukrem, přidáme šťávu z citronu a vše zamícháme do horkého dýňového pyré.

  5. Uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a za stálého promíchávání ode dna vaříme 5 minut.

  6. Hotovou směs nalijeme do studenou vodou vypláchnutých misek a dáme alespoň na 2 hodiny uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou, pokapat citronovým sirupem, nebo dozdobit a dochutit podle svých představ.

Poznámka od kuchařky

Toto moc chutné mlsání jsem dělala před 14dny s citronovým pudingem a pomerančovým džusem(neměla jsem po ruce fotoaparát)a bylo lepší-takové svěžejší:-) Tentokrát měli v obchodě jen ten ananasový, ale s přidáním citronové šťávy a na talíři pokapané citronovým sirupem nám to chutnalo také.

Ať nejsou nějaké problémy s podobnými rcp,tak přidávám jeden jablíčkový, který je oblíbený i u nás:-)

Mimo recept-jsem zvyklá psát pudink, ale na obalu bylo“puding“, tak i když mi to nějak neleze přes pusu, tak to tady takto uvádím:-)

http://www.toprecepty.cz/recept/11162-jablickove-p…