
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Dýňový sirup:
- 2-3 lžíce dýňového pyré z pečené dýně
- hrnek vody
- asi 2 lžíce hnědého cukru (podle chuti)
- 3 tyčinky celé skořice
- lžička hřebíčku
- 5 kuliček nového koření
- špetička nastrouhaného muškátového oříšku
- 3-4 tobolky kardamomu
- Latte:
- dýňový sirup
- silné espresso
- mléko
- mletá skořice
Postup přípravy receptu
-
Pyré s cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, pak přecedíme.
-
Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko. Poprášíme skořicí a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Je lépe sirup výrazně okořenit, aby nápoj nebyl mdlý.
Omlouvám se za fotku, příště to zkusíme lépe.
Kuchařka: zizala








