Dýňové latte

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

Dýňový sirup:
2-3 lžíce dýňového pyré z pečené dýně
hrnek vody
asi 2 lžíce hnědého cukru (podle chuti)
3 tyčinky celé skořice
lžička hřebíčku
5 kuliček nového koření
špetička nastrouhaného muškátového oříšku
3-4 tobolky kardamomu
Latte:
dýňový sirup
silné espresso
mléko
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Pyré s cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, pak přecedíme.

  2. Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko. Poprášíme skořicí a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Je lépe sirup výrazně okořenit, aby nápoj nebyl mdlý.

Omlouvám se za fotku, příště to zkusíme lépe.