
- reklama -
Suroviny
- Na omládek:
- 60 g (ml) vody
- 1/2 lžičky sladěnky nebo sladovitu
- 8 g droždí
- 80 g hladké mouky
- Dále:
- 50 g (ml) vody
- 70 g strouhaných vařených brambor
- 3 lžíce oleje
- 2-3 lžíce dýňových semínek
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 170-180 g pšeničné chlebové mouky
- kdo má rád, přidá i drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.
-
Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout.
-
Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.
-
Propracujeme, rozválíme na velikost remosky, kterou jsme předem vymastili nebo vyložili pečícím papírem a vložíme dovnitř.
-
Obracečkou, omočenou v oleji, „koláč“ rozkrájíme na díly, mezery opět potřeme olejem a necháme tak nakynout.
-
Můžeme potřít vejcem, pospat dalšími dýňovými jádry a upečeme.
Poznámka od kuchařky
Doufám, že tyhle dýňové kousky vyzkouší i ti, co pečou jen slunečnicové trojhránky :-)))))))
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen









