![Dýňové košíčky s tofu_5ff8522376cb2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/dynove-kosicky-s-tofu_5ff85223634be.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 250 g dýně hokkaido
- 150 g tofu natural
- 1 malá cibule
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce polenty
- olej
- římský kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kousky dýně, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
-
K rozdušené a rozmačkané dýni přidáme na jemno nastrouhané tofu, římský kmín, polentu (na slepení a zahuštění), lahůdkové droždí a osolíme dle chuti.
-
Košíčky naplníme směsí, dobře „uplácáme“, aby se po upečení nerozpadaly, a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://veganza.cz/index.php/mlecne-nahrazky/331-dy… (mírně upraveno).
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram