
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 250 g dýně – máslová nebo Hokkaidó
- 2 lžíce oleje
- 250 ml mléka
- 250 g bílého pečiva – houska, rohlík, veka
- 2 vejce
- cca 100 g hrubé mouky
- sůl
- bílý pepř mletý
- nasekaná petrželka – není nutná
Postup přípravy receptu
-
Dýni pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200 °C. Dýně by měla být měkká. Necháme ji vychladit. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme rohlíky pokrájené na kostičky, hrubou mouku a dýni s petrželkou (můžeme vynechat). Nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Z těsta děláme mokrou rukou kulaté knedlíky o velikosti tenisáku. Dáváme do vroucí osolené vody, na cca 15 minut od vyplavání. Vyzkoušíme jeden před vyndáním všech.
-
Výborné jsou jako příloha k pečenému masu se zelím… Klidně jen se zelím a smaženou cibulkou.
Kuchař: recepty73