
Suroviny
cca 20ks
- 500 g dýně Hokkaidó
- 50-150 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 hrst petrželky
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s cibulí i česnekem rozmixujeme.
-
Přidáme vejce a postupně přisypáváme mouku. Mouku přidáváme opatrně, aby těsto nebylo lepivé ale zároveň z něj šly pohodlně tvarovat knedlíčky. Mouky ale nepřisypte víc, než je nutné, potom by byly noky tuhé.
-
Z těsta si lžící trháme kousky a tvarujeme. Vhazujeme do vroucí vody. Knedlíčky potřebují hodně vody, tak je lepší nevařit všechny najednou.
-
Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch (cca 8min). Vytáhneme děrovanou naběračkou a schováme pod pokličku, aby nevychladly, než uděláme zbytek.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Z dekorace se u nás doma dýně postupně vypracovala na post lahůdkové módní suroviny. Šťavnatá a vláčná dužina se rozverně podvoluje nekonečnému množství gastronomických úprav. Receptů na polévku je nepřeberně mnoho, a proto dnes přicházím s knedlíčky.