
Suroviny
16 kusů
- Na brownies:
- 110 g hořké čokolády nasekané nahrubo
- 170 g čerstvého másla (nakrájeného na kostičky)
- 250 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 KL vanilkového extraktu
- 1/4 KL soli
- 120 g hladké mouky
- Na dýňovou náplň:
- 110 g smetanového sýru např. Philadelphia, Lučina smetanová
- 125 g dýňového pyré
- 50 g krupicového cukru
- 1,5 KL dýňové koření
- 1/2 KL vanilkového extraktu
- Na polevu:
- 110 g hořké čokolády nasekané nahrubo
- 120 ml smetany 33%
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21 x 21 cm) vyložíme alobalem nebo pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
-
Do mísy vhodné do mikrovlnné trouby dáme čokoládu a máslo a necháme je rozpustit v mikrovlnné troubě (nejdříve se rozpustí máslo, čokoláda změkne a když zamícháme lžičkou, rozpustí se i čokoláda). Necháme lehce vystydnout.
-
Zatímco čokoláda stydne, připravíme si dýňovou náplň.
Ve středně velké míse smícháme smetanový sýr, dýňové pyré, cukr, koření a vanilkový extrakt. Rozšleháme dohladka. Odložíme stranou. -
Do lehce vychlazené čokolády přidáme cukr, vejce, vanilkový extrakt a sůl.
Postupně přidáváme mouku a řádně mícháme, dokud se všechny suroviny řádně nespojí.
3/4 těsta nalijeme na dno připravené formy.
Lžící na něj dáme dýňovou náplň a nožem nebo špejlí několikrát zamícháme, aby se dýňová náplň lehce spojila s těstem a vytvořila takovou spirálu. Navrch dáme zbytek těsta. -
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 až 35 minut.
Necháme zcela vychladnout. -
Zatímco brownies chladnou, připravíme si polevu.
Nakrájenou čokoládu dáme do středně velké mísy.
Smetanu zahřejeme v mikrovlnné troubě a přivedeme k bodu varu. Pozor, nesmí se převařit! Horkou smetanu přelijeme na čokoládu a vymícháme dohladka.
Nalijeme na vychlazené brownies a rozetřeme.
Před krájením vyčkáme, až poleva zcela ztuhne.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz









