Dýňové brownies

74
- reklama -

Suroviny
16 kusů

Na brownies:
110 g hořké čokolády nasekané nahrubo
170 g čerstvého másla (nakrájeného na kostičky)
250 g krupicového cukru
3 vejce
1 KL vanilkového extraktu
1/4 KL soli
120 g hladké mouky
Na dýňovou náplň:
110 g smetanového sýru např. Philadelphia, Lučina smetanová
125 g dýňového pyré
50 g krupicového cukru
1,5 KL dýňové koření
1/2 KL vanilkového extraktu
Na polevu:
110 g hořké čokolády nasekané nahrubo
120 ml smetany 33%

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21 x 21 cm) vyložíme alobalem nebo pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.

  2. Do mísy vhodné do mikrovlnné trouby dáme čokoládu a máslo a necháme je rozpustit v mikrovlnné troubě (nejdříve se rozpustí máslo, čokoláda změkne a když zamícháme lžičkou, rozpustí se i čokoláda). Necháme lehce vystydnout.

  3. Zatímco čokoláda stydne, připravíme si dýňovou náplň.
    Ve středně velké míse smícháme smetanový sýr, dýňové pyré, cukr, koření a vanilkový extrakt. Rozšleháme dohladka. Odložíme stranou.

  4. Do lehce vychlazené čokolády přidáme cukr, vejce, vanilkový extrakt a sůl.
    Postupně přidáváme mouku a řádně mícháme, dokud se všechny suroviny řádně nespojí.
    3/4 těsta nalijeme na dno připravené formy.
    Lžící na něj dáme dýňovou náplň a nožem nebo špejlí několikrát zamícháme, aby se dýňová náplň lehce spojila s těstem a vytvořila takovou spirálu. Navrch dáme zbytek těsta.

  5. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 až 35 minut.
    Necháme zcela vychladnout.

  6. Zatímco brownies chladnou, připravíme si polevu.
    Nakrájenou čokoládu dáme do středně velké mísy.
    Smetanu zahřejeme v mikrovlnné troubě a přivedeme k bodu varu. Pozor, nesmí se převařit! Horkou smetanu přelijeme na čokoládu a vymícháme dohladka.
    Nalijeme na vychlazené brownies a rozetřeme.
    Před krájením vyčkáme, až poleva zcela ztuhne.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz