Dýňové bramboráčky se sýrem a slaninou

63
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

300 g brambor
300 g dýně
50 g Goudy
50 g anglické slaniny
1 vejce
4 stroužky utřeného česneku
cca 150 ml mléka
jarní cibulka bílá část
1-2 lžíce hl. mouky
1 lžíce strouhanky
sůl
pepř
kmín
majoránka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, dýni a sýr nastrouháme na hrubo. Cibulku a slaninu nakrájíme na drobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše smícháme dohromady a utvoříme těstíčko. Dochutíme solí a kořením. Smažíme na rozpáleném oleji malé bramboráčky z obou stran do křupava.

  3. Těsto se dobře smaží a nepřipaluje se. Dělejte tenčí placičky, jsou hodně křupavé.