- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 300 g brambor
- 300 g dýně
- 50 g Goudy
- 50 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 4 stroužky utřeného česneku
- cca 150 ml mléka
- jarní cibulka bílá část
- 1-2 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory, dýni a sýr nastrouháme na hrubo. Cibulku a slaninu nakrájíme na drobno.
-
Vše smícháme dohromady a utvoříme těstíčko. Dochutíme solí a kořením. Smažíme na rozpáleném oleji malé bramboráčky z obou stran do křupava.
-
Těsto se dobře smaží a nepřipaluje se. Dělejte tenčí placičky, jsou hodně křupavé.
Kuchařka: mika59