Dýňová zavařenina

73
- reklama -

Suroviny

500 g dýně
150 ml vody
2 jablka
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s vodou a ostatními surovinami vaříme do změknutí.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud chceme mít zavařeninu jemnější, můžeme jí ještě rozmixovat.

  3. Zavařenina je dobrá na koláče, do buchet, nebo i do sladkých kynutých knedlíků.

Poznámka od kuchařky

Chuť zavařeniny si musí každý upravit podle svého. Záleží na druhu dýně a kyselosti jablka.

Dýni jsem měla máslovou. Pokud bych dělala z dýně Hokaido, určitě bych jí neloupala. U té slupka krásně změkne.