- reklama -
Suroviny
- 500 g dýně
- 150 ml vody
- 2 jablka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu
-
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s vodou a ostatními surovinami vaříme do změknutí.
-
Pokud chceme mít zavařeninu jemnější, můžeme jí ještě rozmixovat.
-
Zavařenina je dobrá na koláče, do buchet, nebo i do sladkých kynutých knedlíků.
Poznámka od kuchařky
Chuť zavařeniny si musí každý upravit podle svého. Záleží na druhu dýně a kyselosti jablka.
Dýni jsem měla máslovou. Pokud bych dělala z dýně Hokaido, určitě bych jí neloupala. U té slupka krásně změkne.
Kuchařka: HankaPu