- reklama -
Suroviny
- dýně hokkaidó
- olej
- sůl
- pepř
- česnek
- chilli
- zelená petrželka nebo bazalka
- může být kapka sojové omáčky
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a zastříkneme olejem.
-
Vložíme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme asi 20 minut do měkka.
-
Upečenou dýni necháme zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemné pyré.
-
Vmícháme prolisovaný česnek, nasekané zelené bylinky a podle chuti sůl, pepř, chili a případně kapku sojové omáčky.
-
Podáváme na čerstvém pečivu, obložené zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram