Dýňová polévka se zázvorem a kari

145
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

dýně Hokaido
cibule
olivový olej
troška másla
stroužek česneku
3 tenké plátky zázvoru
kari koření
muškátový oříšek
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli pokrájíme na větší kostičky a na olivovém oleji s kouskem másla v hrnci osmažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přídáme na kostky pokrájenou dýni, kterou předem omyjeme a vydlabeme vnitřek (Hokaido není již potřeba loupat, krásně se uvaří a rozmixuje i s kůrou). Necháme kostky dýně chvíli osmahnout společně s cibulí a zalijeme vodou.

  3. Do vody přidáme i na větší plátky nakrájený stroužek česneku a 3 plátky zázvoru a přivedeme k varu.

  4. Až je dýně měkká (uvařená je opravdu poměrně rychle), sundáme hrnec z ohně a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Pokud by se polévka zdála velmi hustá, zředíme vodou na požadovanou hustotu.

  5. Vrátíme na plotnu, přidáme lžičku kari koření a maličko nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme vše společně provařit, osolíme podle chuti a nakonec zjemníme smetanou na vaření.

Poznámka od kuchařky

Tato polévka je opravdu výborná. Zázvor jí dodá určitou ostrost, takže není úplně vhodná pro malé děti. Ti, kteří nejsou příznivci dýňové polévky na sladko s mrkví, tento recept jistě ocení 😉