Dýňová polévka s mrkví, zázvorem a kokosovým mlékem

51
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 máslová dýně
3 střední mrkve
1 cm čerstvého zázvoru
400 ml kokosového mléka
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl
pepř
K podávání:
opražená semena dýně
dýňový (nebo sezamový) olej
čerstvá řeřicha, výhonky ředkviček apod.

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semeník, oloupeme slupku a nakrájíme na kousky. Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Mrkev spolu s dýní dáme do hrnce, opláchneme, scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Po 15 minutách přidáme nadrobno nasekaný zázvor, sůl a pepř dle chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Přilijeme kokosové mléko a ještě krátce povaříme asi 3 minuty, vše rozmixujeme, přidáme lahůdkové droždí, promícháme a odstavíme.

  3. Na talíři pokapeme zlehka dýňovým (nebo sezamovým) olejem, posypeme opraženými semínky dýně a ozdobíme zelenými výhonky.

Poznámka od kuchařky

Lahůdkové droždí není nutné, ale toto droždí nekyne, je zdravé a skvěle ochutí každé jídlo, koupit lze běžně ve zdravé výživě i supermarketech. Receptů na dýňovou polévku je hodně, všechny jsou skvělé a každá je trochu jiná.