
- reklama -
Suroviny
- 300 g dýňě Hokaido (dužiny máslová, muškátová)
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- kousek celeru nebo petržele
- 2 polévkové lžíce sterilovaných kukuřičných zrn
- 1 čerstvá paprika
- 1 kávová lžička mleté sladké papriky
- špetka drceného kmínu
- máslo
- 2 polévkové lžíce máslové jíšky
- sůl
- pepř
- 1 l vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, cca po 15 minutách přidáme na kostičky nakrájenou papriku, slité fazole, kukuřici a jíšku.
-
Promícháme a vaříme ještě asi 5 minut.
-
Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Inspirováno časopisem Svět chutí: Dýňové recepty
Kuchařka: 1974andrea









