Dýňová polévka s chilli papričkou a zakysanou smetanou

263
- reklama -

Suroviny

250 g dýně Hokkaido (dužiny)
2 šalotky
1 lžíce sádla
2 stroužky česneku
4 lžíce zakysané smetany
2 chilli papričky
petrželka (nebo pažitka)
vývar (nebo voda)

Postup přípravy receptu

  1. Dýňovou dužinu rozkrájíme na malé kostičky.

  2. Šalotky oloupeme, na jemno nasekáme a necháme zesklovatět na rozpáleném sádle. Přidáme kostičky dýně, opražíme je a zalijeme vývarem nebo vodou. Základ dosolíme a dopepříme, přidáme prolisovaný česnek a dýni povaříme doměkka.

  3. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem (pokud je směs řidší, můžeme ji zahustit moukou, rozmíchanou v trošce vody a povaříme). Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a polévku rozdělíme na talíře nebo do šálků.

  4. Chilli papričky zbavíme semínek a na jemno nakrájíme, slouží k ozdobení jednotlivých porcí polévky.

  5. Můžeme opražit na ozdobu polévky i mandlové lupínky (není nutné). Zdobíme petrželkou.