
- reklama -
Suroviny
- 250 g dýně Hokkaido (dužiny)
- 2 šalotky
- 1 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 chilli papričky
- petrželka (nebo pažitka)
- vývar (nebo voda)
Postup přípravy receptu
-
Dýňovou dužinu rozkrájíme na malé kostičky.
-
Šalotky oloupeme, na jemno nasekáme a necháme zesklovatět na rozpáleném sádle. Přidáme kostičky dýně, opražíme je a zalijeme vývarem nebo vodou. Základ dosolíme a dopepříme, přidáme prolisovaný česnek a dýni povaříme doměkka.
-
Směs rozmixujeme tyčovým mixérem (pokud je směs řidší, můžeme ji zahustit moukou, rozmíchanou v trošce vody a povaříme). Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a polévku rozdělíme na talíře nebo do šálků.
-
Chilli papričky zbavíme semínek a na jemno nakrájíme, slouží k ozdobení jednotlivých porcí polévky.
-
Můžeme opražit na ozdobu polévky i mandlové lupínky (není nutné). Zdobíme petrželkou.
Kuchařka: varilamyskakasicku