- reklama -
Suroviny
- 1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti
- 1 konzerva černých fazolí
- slunečnicový olej nebo sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej)
- 1 malá chilli paprička
- 2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde)
- 1 střední cibule
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 lžíce římského kmínu
- cca 0,5-0,75 litru vody nebo zeleninového vývaru
- zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura)
- 2 lžíce agáve sirupu (není nutné)
- k podávání:
- opražená dýňová semínka
- čerstvě mletý pepř
- čerstvé oregano
- opečená pita placka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky.
-
Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut.
-
Přidejte česnek a smažte dalších cca 8 minut (pozor, ať se nepřipálí!).
-
Vsypte římský kmín, zamíchejte a přidejte opláchnuté fazole (bez vody) a dýni.
-
Zalijte vývarem či vodou s odpovídajícím množstvím bujónu.
-
Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
-
Sejměte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.
-
Ochutnejte a dle chuti dosolte (poměrně dost, doporučuji hrubozrnou sůl), opepřete a přidejte agáve sirup. Podávejte s opraženými dýňovými semínky, čerstvým oregánem a opečenou pita plackou, natrhanou na menší kousky.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic