Dýňová polévka s černými fazolemi

47
- reklama -

Suroviny

1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti
1 konzerva černých fazolí
slunečnicový olej nebo sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej)
1 malá chilli paprička
2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde)
1 střední cibule
2 rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce římského kmínu
cca 0,5-0,75 litru vody nebo zeleninového vývaru
zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura)
2 lžíce agáve sirupu (není nutné)
k podávání:
opražená dýňová semínka
čerstvě mletý pepř
čerstvé oregano
opečená pita placka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut.

  3. Přidejte česnek a smažte dalších cca 8 minut (pozor, ať se nepřipálí!).

  4. Vsypte římský kmín, zamíchejte a přidejte opláchnuté fazole (bez vody) a dýni.

  5. Zalijte vývarem či vodou s odpovídajícím množstvím bujónu.

  6. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.

  7. Sejměte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.

  8. Ochutnejte a dle chuti dosolte (poměrně dost, doporučuji hrubozrnou sůl), opepřete a přidejte agáve sirup. Podávejte s opraženými dýňovými semínky, čerstvým oregánem a opečenou pita plackou, natrhanou na menší kousky.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz