
- reklama -
Suroviny
- dyne (pouzila jsem maslovou)
- 3-4 brambory
- 2 kostky zeleninoveho vyvaru
- 1 l vody
- trocha smetany (na zjemneni, nemusi byt)
- maslo
- mlety kmin
- chilli
Postup přípravy receptu
-
Z dýně vybereme semínka a oloupáme. Nakrájíme na větší kostky. Mezitím si v hrnci rozpustíme máslo, na kterém pokrájenou dýni zlehka osmahneme.
-
Přidáme pokrájené brambory, zalijeme 1l vody a vhodíme kostky zeleninového vývaru (nebo zalijeme litrem vývaru). Necháme vařit, dokud zelenina nezměkne.
-
Poté šťouchadlem rozšťoucháme nebo rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme kmínem a chilli kořením, v případě potřeby přisolíme.
-
Podáváme se lžičkou kysané smetany a na sucho opraženou špetičkou mletého kmínu.
Poznámka od kuchařky
Pokud nechcete dyni loupat, staci ji jen poradne umyt. Slupka varem zmekne. Na polevku je vyborna dyne Hokaido nebo Maslova.
Kuchařka: Lucasinka









