Dýňová krémová polévka s přírodním sýrem

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g dýně hokaido, neloupané, vydlabané
1 cibule
40 g másla
1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
1 menší stroužek česnek
100 g přírodního sýru či žervé ( Palouček, Lučina, Krajanka…)
cca 300 ml zeleninového vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše necháme krátce za občasného promíchání rozvonět.

  2. Přilijeme cca 3 dl vývaru, zaklopíme a vaříme na mírném ohni do změknutí dýně.

  3. Do hrnce vložíme čerstvý přírodní sýr nebo žervé, který polévku dostane o několik tříd výše a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dle požadované hustoty přilijeme vývar, případně dosolíme a můžeme podávat.

  4. Podáváme s houskovými nebo dýňovými krutony, dýňovými semínky, čerstvě nasekanými bylinkami, případně polévku doplníme lžící cottage sýru… vše dle vlastní chuti.