
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g dýně hokaido, neloupané, vydlabané
- 1 cibule
- 40 g másla
- 1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
- 1 menší stroužek česnek
- 100 g přírodního sýru či žervé ( Palouček, Lučina, Krajanka…)
- cca 300 ml zeleninového vývaru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše necháme krátce za občasného promíchání rozvonět.
-
Přilijeme cca 3 dl vývaru, zaklopíme a vaříme na mírném ohni do změknutí dýně.
-
Do hrnce vložíme čerstvý přírodní sýr nebo žervé, který polévku dostane o několik tříd výše a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dle požadované hustoty přilijeme vývar, případně dosolíme a můžeme podávat.
-
Podáváme s houskovými nebo dýňovými krutony, dýňovými semínky, čerstvě nasekanými bylinkami, případně polévku doplníme lžící cottage sýru… vše dle vlastní chuti.
Kuchař: recepty73









