Dýňová kaše s mrkví a muškátovým oříškem

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

750 g očištěné hokaido dýně
100 g mrkve
cca 1 dl nízkotučného mléka
sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme. Nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Vaříme do měkka v parním hrnci nebo na sporáku v sítku, přikryté poklicí. Po uvaření přidáme podle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek.

  3. Mléko ohřejeme a po troškách přidáváme během mixování do kaše tak, abychom dosáhli požadované hustoty.

Poznámka od kuchařky

Dýni nikdy nevařte ve vodě. Nasákne moc vody a kaše je řídká a bez chuti. S muškátovým oříškem opatrně, je dost aromatický, stačí nastrouhat malý kousíček.

Dýňovou kaši servírujeme jako přílohu k masu, ale je dobrá i v kombinaci s dušenou zeleninou nebo s naklíčenými mungo fazolemi.

https://varimebeztuku.blogspot.com/