Dýně s rýží a tempehem

69
- reklama -

Suroviny

rýže basmati
1 cibule
dýně na kostky
hrášek z konzervy
marinovaný tempeh nebo uzený tempeh
dýňový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dát vařit rýži (dle návodu).

  2. Na oleji lehce opéct cibuli nadrobno, pak přidat dýni a pod pokličkou dusit doměkka.

  3. Vsypat hrášek. Dýně by se měla rozpadat a vytvářet „huhňavou“ hmotu. Osolit, opepřit.

  4. Na jiné pánvičce/rendlíku na miniaturní vrstvě oleje lehce opéct tempeh na kousky, jde to velmi rychle!

  5. Smíchat rýži s dýňovou hmotou a na to na talíři sázet kousky tempehu.

Poznámka od kuchařky

Množství všech surovin dle chuti, uvážení a počtu strávníků – já měla hodně dýně, proto je i v názvu v hlavní roli.

Je to jednoduché, rychlé a hrrrozně dobré – právě jsem dotlačila poslední (studenou) misku =D

Zdroj: recept jsem našla na webu ČT v pořadu Sama doma a následně i tady: http://www.toprecepty.cz/recept/14784-dynova-omack… , ale nepřišel mi ten recept (takto popsaný a bez fotky) úplně funkční, tak jsem ho vložila jako nový, snad se „chytne“ lépe.