
Suroviny
3 porce
- 400 g již očištěné dýně Hokkaido (1/2 z menšího plodu)
- 200 ml bílého vína (použila jsem Rulandské)
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 1 velká hruška
- 2 PL sezamového semínka
- 1 PL lněného semínka
- sůl
- špetka chilli
- 3 cm plátek másla
- zelená petrželka na posypání hotového pokrmu
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřáté máslo dáme na 3 minuty orestovat na tenké půlměsíčky pokrájené cibule.
-
Pak přidáme na stejně velké kostky pokrájenou dýni i se slupkou, přisypeme lněné semínko a 1 PL sezamového, mírně osolíme, dáme chilli a víno. Promícháme, přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 5 minut.
-
Poté přidáme oloupanou a na drobnější kostičky pokrájenou hrušku a již nepřikryté za občasného promíchání dusíme dalších 5 minut.
-
Mezitím na suché rozpálené pánvičce prudce osmahneme zbývající lžíci sezamového semínka, kterým pak společně s petrželkou posypeme hotový pokrm. Podáváme s lehce osmaženým bílým pečivem, které můžeme mírně očesnekovat.
Poznámka od kuchařky
V lednici mi zbyla půlka z malinké Hokkaido a jedna hruška. Přemýšlela jsem, jak toto upotřebit, zkusila jsem zaimprovizovat a pochutnal si i manžel. Ten k tomu měl samozřejmě minutkové masenko 🙂









