
- reklama -
Suroviny
- 1 máslová dýně (cca 500 g)
- 5 stroužků česneku
- 1 červená chilli paprička
- 1 lžička uzené papriky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dýni důkladně omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a naporcujeme ji na menší kousky.
-
Chilli drobně nasekáme, česnek oloupeme, pokrájíme na větší kousky nebo plátky a vše přidáme k dýni.
-
Přilijeme olej, posypeme paprikou, promícháme a necháme zhruba 1-2 hodiny marinovat.
-
Naloženou dýni pak přendáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 stupních asi 30 minut.
-
Po upečení dýni osolíme a podáváme se zeleninovým salátem a česnekovým dipem.
Poznámka od kuchařky
Máslovou dýni nemusíme loupat, protože pečením či vařením slupka změkne. Místo máslové dýně je možné použít dýni Hokkaido.
Kuchařka: Lucasinka