
Suroviny
2 porce
- cca 200 g uvařené cizrny
- cca 200 g máslové dýně nebo hokaida
- 400 ml kokosového mléka
- máslo
- kari koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu předem uvaříme. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostečky. Pokud máme Hokaido, není třeba ji loupat, jen odstranit případnou špatnou kůru.
-
V kastrolu rozpustíme máslo a zasypeme kari kořením. Rozmícháme a vsypeme cizrnu a dýni. Pořádně promícháme a necháme chvíli restovat.
-
Přilijeme kokosové mléko (hustou i řídkou část), pořádně promícháme a za občasného míchání dusíme, než je dýně měkká a z mléka se vytvoří hustší omáčka.
-
Případně můžeme dochutit solí a pepřem.
-
Podáváme s noky, rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se receptem z několik let starého časopisu Kondice, který mám doma jako výstřižek, a upravila jsem si ho podle sebe.
Cizrnu mám vždy uvařenou v mrazáku, takže tu v nálevu jsem nikdy nepoužila – pokud by se použila, tak bych byla opatrná s dosolováním, protože předpokládám, že nálev bude hodně slaný a cizrna by tu sůl z něho nasákla.