Dýně na kari s cizrnou a kokosovým mlékem

71
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 200 g uvařené cizrny
cca 200 g máslové dýně nebo hokaida
400 ml kokosového mléka
máslo
kari koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu předem uvaříme. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostečky. Pokud máme Hokaido, není třeba ji loupat, jen odstranit případnou špatnou kůru.

  2. V kastrolu rozpustíme máslo a zasypeme kari kořením. Rozmícháme a vsypeme cizrnu a dýni. Pořádně promícháme a necháme chvíli restovat.

  3. Přilijeme kokosové mléko (hustou i řídkou část), pořádně promícháme a za občasného míchání dusíme, než je dýně měkká a z mléka se vytvoří hustší omáčka.

  4. Případně můžeme dochutit solí a pepřem.

  5. Podáváme s noky, rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se receptem z několik let starého časopisu Kondice, který mám doma jako výstřižek, a upravila jsem si ho podle sebe.

Cizrnu mám vždy uvařenou v mrazáku, takže tu v nálevu jsem nikdy nepoužila – pokud by se použila, tak bych byla opatrná s dosolováním, protože předpokládám, že nálev bude hodně slaný a cizrna by tu sůl z něho nasákla.