
- reklama -
Suroviny
- 2,5 kg krájené dýně
- 2 dl octa
- 600 g cukru
- 2 oloupané citrony (nakrájíme na plátky)
- 5 hřebíčků
- 2 ananasové tresti
Postup přípravy receptu
-
Dýni zalijeme 2,5 l vody s octem a 1 trestí a necháme uležet do 2.dne.
-
Pak vodu slijeme a k dýni přidáme ostatní suroviny + 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme. Nevařím ji do sklovita, jak se píše, protože ji máme rádi pevnou a zavařováním taky trochu změkne.
-
Vybereme hřebíček a dýni ve sklínkách zavaříme. (asi 20min při 80°C)
Poznámka od kuchařky
Po uložení do skenic mi nálev obyčejně zbude, proto ho přidám při vaření do další dávky dýní a úměrně dám všeho míň.
Kuchařka: cathleen









