
Suroviny
- dýně Hokkaido
- Mrkev
- Brambory
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Tymián nebo oregano
- Sojová omáčka
- Zakysaná smetana (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Dýni Hokkaido nakrájíme na kousky, pokud je slupka pěkná, nemusíme je odstraňovat. Brambory a mrkev nakrájíme, v míse smícháme s dýní Hokkaido.
-
Osolíme, opepříme, přidáme tymián nebo oregano a sojovou omáčku. Zakapeme olivovým olejem a dáme na plech na pečící papír.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě, než je zelenina měkká. Podáváme jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu, dá se podávat i se zakysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Tohle je moje nejoblíbenější úprava dýně Hokkaido. Recept se dá různě upravit, já nejčastěji používám omáčku Tamari, ale dá se i klasická sojová omáčka, Worchester nebo ji vynechat. stejně tak množství bylinek si každý určí sám.
Je to vynikající, vždy to jím jako hlavní jídlo, je to lehké a zakysanou smetanu si k tomu nedávám, ale zase záleží na každém.
Fotka brzy přibude:-)