
Suroviny
3 litry
- 3 hrsti tmavých fazolí (mohou být i jiné)
- 2 hrsti hrachu
- 1 velká mrkev
- 1/3 celeru
- 3 střední brambory
- 1/2 kedlubny
- 1/3 hlávky kapusty
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2-1 červený paprikový lusk (nebo kapie)
- 100 g mletého masa (nemusí být)
- 1 lžíce tekutého zeleninového vývaru Vegeta
- 1 rovná lžíce majoránky
- pepř
- 1 lžíce Solamylu
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazole s hrachem si uvaříme ve slané vodě.
-
Do jiného hrnce si dáme olej, na něm si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme mrkev, celer, kedlubnu, kapustu a brambory-všechno pokrájené na menší kusy, zalijeme vývarem s vegetou, jen tolik, aby byla zelenina potopená a vaříme.
-
Když začne zelenina měknout, přidáme na proužky nakrájenou papriku, rozdrobíme do polévky mleté maso, přidáme majoránku, česnek na plátky, pepř a osolíme jak máme rádi.
-
Nakonec do uvařených luštěnin s vývarem rozpustíme solamyl a všechno vlijeme k zelenině, promícháme a ještě povaříme.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemusí polévku hustější, tak solamyl nepoužije! Od obojího jsem měla zbytky, tak jsem je spojila, původně jsem měla v úmyslu dělat „Hrstkovou“, ale chyběla mi čočka a tak vznikla tato, uvařila jsem jí dost a s chutí jí budeme baštit 3 dny.