
Suroviny
2,5 litru
- 1/4 větší hlávky kapusty
- 10 růžičkových kapustiček
- 2 větší brambory
- 2 stvoly řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- kousek másla
- zeleninový bujón (může být kostka)
- petrželka kudrnka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, osmažíme jen do sklovita, přidáme mouku a uděláme si jíšku trochu dohněda. Zatím si nakrájíme kapustu na proužky, kapustičky na čtvrtinky, brambory na čtverečky, řapíkatý celer na obdélníčky a česnek na plátky.
-
Když máme jíšku hotovou, zalijeme jí teplým zeleninovým vývarem a poctivě rozmícháme, aby se nám neudělaly „pucky“. Když se nám voda začne vařit, dáme nakrájenou kapustu, kapustičky,řapíkatý celer, brambory a česnek.
-
Když nám všechno změkne, už jen dosolíme, trochu opepříme a polévka je hotová. Můžeme přidat petrželku na ozdobu.
Poznámka od kuchařky
Neplánovaně jsem koupila obě kapusty a když jsem si položila otázku, co z nich uvařím, napadla mě tato polévka a rozhodla jsem se velmi dobře a proto vám jí dávám k vyzkoušení! Kdo má polévky rád, jistě jí ocení a pochutná si.