Dvoukapustová polévečka

50
- reklama -

Suroviny
2,5 litru

1/4 větší hlávky kapusty
10 růžičkových kapustiček
2 větší brambory
2 stvoly řapíkatého celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
kousek másla
zeleninový bujón (může být kostka)
petrželka kudrnka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, osmažíme jen do sklovita, přidáme mouku a uděláme si jíšku trochu dohněda. Zatím si nakrájíme kapustu na proužky, kapustičky na čtvrtinky, brambory na čtverečky, řapíkatý celer na obdélníčky a česnek na plátky.

  2. Když máme jíšku hotovou, zalijeme jí teplým zeleninovým vývarem a poctivě rozmícháme, aby se nám neudělaly „pucky“. Když se nám voda začne vařit, dáme nakrájenou kapustu, kapustičky,řapíkatý celer, brambory a česnek.

  3. Když nám všechno změkne, už jen dosolíme, trochu opepříme a polévka je hotová. Můžeme přidat petrželku na ozdobu.

Poznámka od kuchařky

Neplánovaně jsem koupila obě kapusty a když jsem si položila otázku, co z nich uvařím, napadla mě tato polévka a rozhodla jsem se velmi dobře a proto vám jí dávám k vyzkoušení! Kdo má polévky rád, jistě jí ocení a pochutná si.