Dvoufazolová polévka s mletým masem

56
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 cibule
1/2 sáčku fazolek (lusky)
1 menší konzerva červených fazolí
1/2 sklenice kyselého zelí
200 g mletého hovězího masa
2-3 brambory
3 stroužky česneku
1 masox
3 velké lžíce kysané smetany
jíška (máslo+mouka) nebo instantní
1 lžíce mleté papriky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a hned mleté maso, necháme ho osmažit a přidáme fazolky, kyselé zelí bez nálevu a překrájené, brambory nakrájené na menší kousky, promícháme, zalijeme vodou, vhodíme masox a vaříme, dokud brambory nezměknou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do polévky přidáme scezené konzervované fazolky, prolisovaný česnek a dosolíme.

  3. Pak už jen zahustíme jíškou (nemusí být), přidáme kysanou smetanu, promícháme v polévce, vypneme sporák, máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Kdyby vám už vadilo mé vymýšlení polévek, dejte vědět a já s tím přestanu…..asi napíši kuchařku polévek. Musela jsem vám ji napsat, protože je výborná!