Dvoucelerová vepřová plec

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřové plece
1 větší cibule
1 stroužek česneku
1 lahůdková cibulka
1 malá bulva celeru
4-5 řapíků celeru
l-2 větší lžíce rajského protlaku
1 lžička sušeného zázvoru
instantní jíška, nebo solamyl
trochu oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme nebo utřeme se solí.

  2. Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme maso a necháme nejdřív dusit ve vlastní šťávě, až se nám začne chytat dna, zalijeme vodou aby bylo maso pod ní, opepříme, osolíme, přidáme rajčatový protlak a zázvor a necháme dusit.

  3. Když maso měkne a voda se částečně vydusí, dáme k němu česnek, oba celery, dochutíme solí, můžeme dolít vývar, nebo vodu, dusíme dál až máme všechno měkké a nakonec zahustíme jíškou nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody a necháme přejít varem do zhoustnutí.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem s „Babiččinými širokými nudlemi“, chutnalo nám a obojí celer je vážně chutný! Hodila by se i rýže, knedlíky a brambory.