Dvoubarevný mřížkový koláč

53
- reklama -

Suroviny

600 g hladké mouky
150 g cukru
160 g másla
2 celá vejce
6-10 lžic mléka
1 prášek do pečiva
kakao
lžíce mléka (teplého)
pikantní marmeláda (nejlepší je malinová)

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky prosáté s práškem do pečiva a cukrem nakrájíme tuk a pomocí vajec a mléka vytvoříme hladké těsto.

  2. Mělo by být měkké, ale nemělo by lepit.

  3. Do 2/3 těsta zapracujeme kakao rozmíchané ve lžíci teplého mléka.

  4. Na velký nízký plech vyložený papírem na pečení rozválíme hnědé těsto, potřeme marmeládou, z bílého těsta vytvoříme mřížky.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C.

Poznámka od kuchařky

Každá mouka saje tekutinu jinak, podle potřeby přidávejte po troškách mléko .