Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem

69
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1 vejce
1/2 hrnku krystalového cukru
1/2 prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
1/4 hrnku oleje
1 hrnek prosáté hladké mouky
1/2 hrnku mléka
Náplň:
1/4 l mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr podle chuti
1/4 másla
rum
1 tvaroh
Poleva:
50 g čokolády na vaření
lžička másla
1 kysaná smetana
kokos nebo mleté ořechy na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko šleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a ušleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto vlijeme do vymazané dortové formy, pak nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme na 180 st.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého vešleháme máslo, rum a pak tvaroh. Krém rozprostřeme na vychladlou buchtu, necháme ztuhnout v lednici a pak polijeme polevou.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme kysanou smetanu.
    Buchtu můžeme podle chuti posypat kokosem nebo mletými ořechy.
    Necháme ztuhnout v lednici.

Poznámka od kuchařky

Toto je množství do dortové formy o průměru 28 cm. Na velký plech potřebujeme všeho dvojnásob.