
- reklama -
Suroviny
3 litry
- 1 velká hrst bílých menších fazolí
- 1 velká hrst krup
- 1 cibule
- 1 dobrá klobása
- 1 mrkev
- 1/2 kedlubny
- petržel
- celer
- kousíček květáku
- tak 2 větší kusy hlívy
- 1 lžíce Vegety
- trošku oleje
- sůl
- petržel
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si uvaříme najednou kroupy s fazolkama téměř do měkka a v pánvičce na oleji si opečeme nakrájenou cibuli, přidáme všechnu zeleninu a hlívu na malé kousky.
-
Opečené přidáme k uvařeným kroupám s fazolkama, dáme Vegetu, sůl a nakonec prohřejeme nakrájenou klobásu.
-
Polévka je dost hustá, kdo by chtěl hustší, tak si jí zajíškuje(jako já). Do hotové polévky nasypeme petrželku.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem vyzkoušet kroupy+fazolky a byla jsem zvědavá na chuť těchto dvou ingrediencí-proto jsem polévce dala název Dvojitá a je výtečná, budu jí dělat častěji!
Kuchařka: Bibinka