Dvojitá polévka

76
- reklama -

Suroviny
3 litry

1 velká hrst bílých menších fazolí
1 velká hrst krup
1 cibule
1 dobrá klobása
1 mrkev
1/2 kedlubny
petržel
celer
kousíček květáku
tak 2 větší kusy hlívy
1 lžíce Vegety
trošku oleje
sůl
petržel

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si uvaříme najednou kroupy s fazolkama téměř do měkka a v pánvičce na oleji si opečeme nakrájenou cibuli, přidáme všechnu zeleninu a hlívu na malé kousky.

  2. Opečené přidáme k uvařeným kroupám s fazolkama, dáme Vegetu, sůl a nakonec prohřejeme nakrájenou klobásu.

  3. Polévka je dost hustá, kdo by chtěl hustší, tak si jí zajíškuje(jako já). Do hotové polévky nasypeme petrželku.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem vyzkoušet kroupy+fazolky a byla jsem zvědavá na chuť těchto dvou ingrediencí-proto jsem polévce dala název Dvojitá a je výtečná, budu jí dělat častěji!